Meteen naar de inhoud

WELKOM!

Elk jaar genieten de studenten Jazz, Pop en Muziekproductie van het KASK & Conservatorium van een projectweek tjokvol masterclasses, workshops en projectwerk. Een deel daarvan gooien we open. Zo leer je straks songs schrijven door Admiral Freebee, leer je alles over sociale media bij kunstenaars of over gehoorbescherming, kan je een aantal concerten bijwonen en nog veel meer. Bekijk hieronder het programma en schrijf je in. Veel plezier!

Gehoor -Geluid- Muziek. Preventie en bescherming - Prof. dr. Bart Vinck, dr. Sofie Degeest

MAANDAG 20 MAART 20U TOT 21U30 // Club Telex

Gehoor is één van de belangrijkste zintuigen voor elke muzikant. De angst voor blijvende gehoorschade met Tinnitus en Hyperacusis te ontwikkelen komt steeds vaker voor. De roep naar zinvolle preventie en het krijgen van realistische handvaten eveneens. Deze voordracht van Prof. dr. Vinck en zijn collega dr.S. Degeest neemt u mee op boeiende reis doorheen ons gehoorsysteem en reikt uw oren de noodzakelijke informatie aan voor een probleemloos werken en genieten in de muzieksector. Werking van het gehoor, gehoorbescherming (zowel klassiek, als in-ear monitors) en wat als het fout zou lopen (hyperacusi, tinnitus,..) komen uitgebreid aan bod.

Iedereen is welkom, toegang is gratis maar schrijf je wel even in.

Alle plaatsen van dit evenement zijn bezet.

Jazz Mastertracks – Maarten Weyler, Arielle Sleutels & Hans Helewaut

DINSDAG 21 MAART 10U TOT 12U // Club Telex

Dinsdag 21 Maart 2023 Voorstelling, toonmoment en forumgesprek Jazz Mastertracks Learn from the masters, become part of the band. Jazz Master Tracks, a record label, masterclass and practice tool combined in an app. Interact with contemporary jazz masters on record as they explore jazz’s rich repertoire. Een voorstelling van Jazz Mastertracks, een demo hoe enkele studenten hiermee aan de slag gingen en welke resultaten ze hiermee geboekt hebben en een panelgesprek over het gebruik in een schoolcontext en bij zelfstudie.
 
Iedereen is welkom, toegang is gratis maar schrijf je wel even in.

Alle plaatsen van dit evenement zijn bezet.

Optreden: KRISTO + Mix'D Jam

DINSDAG 21 MAART 20U TOT … // Club Telex

Kristo, het nieuwe project van singer, songwriter & multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter.
Kristiaan Deruytter: vocals, guitar, piano
Wout Helsen: drums
Erik Rademakers: bass
 
Na het concert jammen we er stevig tegenaan. Laat ons hier weten dat je komt en nodig al je vrienden uit, iedereen is welkom. Feest!

Masterclass songwriting met Tom Van Laere – Admiral Freebee

WOENSDAG 22 MAART 13U TOT 16U // Club Telex

Na een bijzonder gesmaakte passage tijdens de vorige projectweek keert Tom Van Laere, aka Admiral Freebee dit jaar terug. Deze keer heeft hij het niet over zichzelf, maar over de studenten en hun songs. Hij zal een aantal nummers van studenten fileren, bespreken en van deskundig lyrisch, harmonisch of productioneel advies voorzien. Je kan deze sessie komen bijwonen en ontdekken welke feedback Tom Van Laere geeft aan studenten om hun songs te verbeteren.

Omdat het de eerste keer is dat we de projectweek opengooien, kan je deze sessie gratis komen volgen, als luisteraar. Gelieve je wel te registreren.
 

Registreer je hier

  Sociale media & marketing voor kunstenaars – Frederic Busscher

  WOENSDAG 22 MAART 18U TOT 20u // Club Telex

  Het was nooit gemakkelijker om als kunstenaar je werk beschikbaar te maken, maar kan je dan nog opvallen tussen al die artistieke projecten en muziek? Hoe kan je jouw project op een originele manier omschrijven? Hoe spreek je programmatoren aan en beland je straks in het werkveld of op podia als professionele muzikant of kunstenaar? Hoe kan je veel (toekomstige) fans bereiken met weinig middelen?

  We nodigen Frederic Busscher uit in Club Telex – hij is eventcoach op KdG en freelance marketing consultant bij onder andere Cultuurloket. Hij vertelt je er alles over. Gun jezelf dat streepje voor en schrijf je gratis in.

  Dit project vindt plaats binnen de Nomadische school of arts (van KASK & Conservatorium) en wordt gefinancierd door de Europese Unie/ NextGenerationEU.

  Iedereen is welkom, zowel studenten als externen.

  Registreer je hier

   Songwriting met The Antler King

   DONDERDAG 23 MAART – 16U TOT 18U // Bijloke Studio’s

   The Antler King is het muzikale geesteskind van duizendpoten Esther Lybeert en Maarten Flamand. DIY indiepop zonder regels of compromissen en moeilijk in enkele woorden te vatten. HUMO noemt The Antler King één van de best bewaarde geheimen van de vaderlandse pop. Op onze vraag nodigen Esther en Maarten jullie uit om binnen te kijken in hun muzikale wereld.

   Deze workshop gaat over songwriting, klank en sfeer. Over homerecording, pedalboards, gitaren en vocal-technieken. Over spelen op instrumenten die je niet beheerst en het vertalen van een productie naar een podium. Over eigenwijs zijn en een conceptalbum maken in tijden van lijstjes, algoritmes en Spotify. Jan Chantrain maakte 3 albums met The Antler King en neemt deel aan de workshop om ook vanuit productionele kant één en ander toe te lichten.

   Omdat het de eerste keer is dat we de projectweek opengooien, kan je deze sessie gratis komen volgen, als luisteraar. Gelieve je wel te registreren. De activiteit gaat door in de grote Bijloke Studio. Ga naar de Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent, stap binnen en volg de gang naar links, helemaal tot op het einde. Daar vind je de grote Bijloke studio aan je rechterkant.

   Registreer je hier

    Subbing the bass – live session met Filip Bollaert & Raf Helsen

    DONDERDAG 23 MAART – 20U TOT … // Club Telex

    Subbing the bass” live-session Alle popbasstudenten worden live op de rooster gelegd! Zanger-gitarist Filip Bollaert en drummer Raf Helsen vuren popklassiekers af op het publiek van Club Telex. Onze 10 popbasstudenten bereiden op eigen houtje de playlist voor én nemen om de twee nummers plaats in op het podium. Enkel de toonaard is vooraf gekend, de structuur wordt volledig ‘on cue’ gespeeld. Live gehoortraining dus én een levensechte test qua flexibiliteit als bassist. Feestje voor het publiek dat ongebreideld mag meezingen en dansen. Wees welkom!

    Iedereen is welkom, ook externen. Je hoeft je niet in te schrijven. Tot dan!

    Big Band l Double Bill

    VRIJDAG 24 MAART – 20U TOT … // Viernulvier Café

    De big band van het Koninklijk Conservatorium Brussel en de big band van het KASK & Conservatorium (HOGENT – Howest) brengen de koppen en het koper samen dit seizoen. Ze spelen arrangementen van Peter Herbolzheimer en werken uit de Latijns-Amerikaanse muziek. Toegang is gratis, de deuren openen om 19:30, vanaf 20:00 swingen we de pan uit.

    Toegang is gratis, iedereen is welkom. Laat ons hier weten dat je komt en nodig al je vrienden en familieleden uit.

    Try out Louise van den Heuvel – Sonic Hug

    MAANDAG 27 MAART – 19U30 TOT … // Club Telex

    Bassiste Louise van den Heuvel gooide de voorbije jaren hoge ogen in de Belgische en Nederlanse jazzscene. Met het elektronische kraut trio Dishwasher_ won ze vorig jaar de Jong Jazz Talent Gent, en ondertussen draagt ze de basgitaar bij bij o.a. Zwangere Guy & Lander Gyselinck, The Gallands (Stephane & Elvin Galland) en neo-soulgroep STACE. Voorafgaand komt JazzLab uitleggen wat zij doen, achteraf kan je vragen stellen aan Louise.

    19u30: Uitleg Jazzlab in Club Telex
    20u30: start concert

    22u: nagesprek met de band

    Laat ons hier weten dat je komt en nodig je vrienden uit!

    Voices Ahead presents: COLOURS

    WOENSDAG 29 MAART – 19U30 TOT 21U // Kazematten, Gent

    Come and discover the newest vocal talents of the Conservatory of Ghent! The pop and the jazz singers put together an evening full of vocal arrangements, original work, small and large ensemble pieces. Time to put these new talents in spotlights with the first edition of Voices Ahead.

    Tickets: https://tinyurl.com/voicesahead
    Let us know you’ll join here and invite all your friends and family!